disAbility Ride 2024.

Trojica biciklista s posebnim potrebama vozila su 500 km kroz 4 zemlje u 5 dana kako bi pokazali da su putovanja i avanture mogući za osobe s posebnim potrebama te donirali 2 ručna bicikla za Terme i bolnicu Varaždin.

disAbility Ride 2024. prvo je izdanje ovog projekta Bike Passiona. Uz širok portfelj biciklističkih projekata u regiji i inozemstvu, Bike Passion tim Varga Vanja i Dami Zupi odlučili su stvoriti još jedan projekt poseban po svojoj prirodi i namjeni.disAbility Ride ima za cilj pokazati da su avanture i putovanja mogući za osobe s posebnim potrebama. Također ovim projektom žele mapirati smještaj, restorane i trgovine prilagođene osobama s invaliditetom.

Osim ovih glavnih ciljeva, disAbility Ride podiže svijest i daje vidljivost temi putovanja za osobe s invaliditetom.

Protagonisti su Anej Doplihar, slovenski paralimpijac te Slaven Škrobot, hrvatski biciklist, putopisac i pustolov te Andrej Rotar, slovenski natjecateljski rekreativni paraciklist. Njihove priče, interesi, životi i motivacije vrlo su različiti, ali ono što je isto su iskra za životom te fokus da vide budućnost, a ne prošlost.

disAbility Ride krenut će od The Radkersburger Hof s klinikom Maria Theresia 20.5. u 10 sati, a prvi dan će završiti u Varaždinskim toplicama. Drugi dan završava u Pustari Višnjica. treći dan u Bizovačkim toplicama, četvrti u Iločkim podrumima, a partnerska lokacija u Srbiji još je u najavi.

Kruna projekta biti će dva bicikla za osobe s posebnim potrebama koje će za Specijalnu bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice kupiti sponzori projekta – maloprodajni lanci Fortenova grupe: Mercator Slovenija, Konzum Hrvatska, te Idea i Roda – brandovi Mercatora Srbije kao i sponzor UBS – Urban Bike Solutions iz Belog Manastira, a koji su ujedno i podržali realizaciju projekta

Djelovanje ovaj projekt provodi pod brendom Bike Passion


AKTIVNOSTI
• Osmišljavanje
• Produkcija
• Organizacija
• Evenet management
• Dizajn logotipa, vizualnog identiteta i svih vizuala
• Project Management
• Strategija i izvedba marketinga i PR-a